Vila de Rei Pego das Cancelas rivier strand

Vila de Rei Pego das Cancelas rivier strand

Vila de Rei is berg stad in de provincie Castelo Branco. De gemeente Vila de Rei grenst aan het meer Castelo do Bode en heeft veel riviertjes en beekjes waarin gezwommen kan worden. De gemeente heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het creëren van veilige zwemplekken die goed toegankelijk zijn. Pego das Cancelas is één van deze stranden.
Het strand ligt 13 km noord-oost van de stad Vila de Rei tussen de bergen in een aantrekkelijk dal.

de bodem van de rivier bestaat uit zand en er is een zandstrand.
Er is genoeg plek om te zonnebaden maar ook genoeg bomen en schaduw voor de heetste dagen.

De rivier heeft een ondiep gedeelte waar kinderen kunnen zwemmen en een dieper deel voor duikers, dit deel is voorzien van een muur en trappen.

Het strand bevind zich in een landelijke omgeving ongeveer 4 km van het dichtstbijzijnde dorp maar heeft een café met terras voor drankjes en snacks.
Verder is er een barbecue voor diegenen die zelf houtskool en voorzieningen meenemen. Er zijn ook toiletten en douche.

De omgeving is erg mooi, het water wat warmer dan het stromende water van de meeste bergrivieren. Het strand bevind zich dichtbij de beroemde Romeinse brug  Ponte dos 3 Concelhos (brug van de drie gemeenten) gebouwd tussen de 1ste en 4de eeuw en hersteld in de 14de eeuw.

Er zijn vanaf Vila de Rei borden die je in de juiste richting wijzen naar het strand waardoor het makkelijk vindbaar is.